Euroshop Retail Design Award

Hofstede wint internationale Retail Design Award

In februari 2011 werden tijdens een gala-avond in Düsseldorf, door het internationale Retail Instituut EHI, de jaarlijkse Euroshop RetailDesign Awards uitgereikt. Voor het eerst in de geschiedenis won een Nederlandse winkel deze prestigieuze prijs en voor het eerst was het een optiekzaak die met de Award naar huis ging.

Hofstede Optiek in Den Haag kreeg deze prijs voor de bijzondere inrichting van de winkel die door de jury omschreven werd als een sculptuur met organische, vloeiende vormen die de zintuigen van de bezoeker prikkelen en de producten volledig tot hun recht laten komen. Ieder montuur en iedere zonnebril bij Hofstede krijgt een belangrijke meerwaarde door de manier waarop ze gepresenteerd worden.

Winkelen bij Hofstede Optiek is een ervaring en de winkel een theater. De spiegels, de projectie op de grote ronde wand, de geïntegreerde meetapparatuur en de manier waarop de ruimte ingedeeld is, dragen stuk voor stuk bij aan een unieke beleving. Daarmee voldoet de winkel meer dan perfect aan de criteria voor de prijs. De jury was dan ook unaniem in haar beslissing en het juryrapport lovend.

Hofstede Optiek schaart zich met deze Award in een illuster rijtje winnaars in voorgaande jaren waaronder El Palacio de Hierro in Guadalajara, Elord Golf Fashion in Seoul, Intersport Bründl in Kaprun, American Girl Place in Chicago, Nike Town in Londen, Romanticism in Hangzhou, Barneys New York in Dallas, Globetrotter in Keulen, Zen Department Store in Bangkok, Warenhuis Jelmoli in Zürich en de nieuwe Levi’s Flagshipstore in Londen.