Lenzen

Algemeen: Omdat geen oog hetzelfde is, bestaat er ook geen standaard lens die bij iedereen past. De contactlensspecialisten en optometristen van Hofstede Optiek zijn op de hoogte van nieuwste producten en aanpastechnieken en zoeken samen met u naar de juiste lensaanpassing.  Afhankelijk van uw wensen, de sterkte, de vorm van het oog en de traanconditie zal een keuze gemaakt worden tussen harde-, zachte- of nachtlenzen. Voor een lensaanpassing of lenscontrole maken wij graag afspraak.

Zachte lenzen: Op dit moment verreweg de meest gedragen contactlens. Makkelijke gewenning en ideaal voor hen die incidenteel lenzen willen dragen (vakantie, sport, etc.). Zachte lenzen zijn er in alle soorten en maten. Hofstede Optiek levert daglenzen, 2-weekslenzen en maandlenzen van alle grote merken, zowel enkelvoudig als multifocaal. Maandlenzen (voor beide ogen) zijn al beschikbaar vanaf 110 euro per ½ jaar inclusief oogzorg.

Harde lenzen: Nog steeds de ideale lens voor veel mensen. Denk hierbij aan droge ogen, moeilijke sterktes (hoge cilinders), kinderen, maar ook ingewikkelde bifocale of multifocale oplossingen. Bij de aanpassing van harde lenzen komt vaak het echte vakmanschap van de contactlensspecialist of optometrist naar boven. Nog steeds draagt een groot deel van onze klanten succesvol harde lenzen. Harde lenzen zijn al beschikbaar vanaf 215 euro per paar inclusief oogzorg.

Nachtlenzen: Nachtlenzen zijn het ideale alternatief voor ooglaseren. Met behulp van speciale harde lenzen die ’s nachts gedragen worden, wordt de vorm van het hoornvlies aangepast. Deze vormaanpassing wordt dusdanig berekend dat overdag (zonder lenzen) de ogen perfect kunnen zien. Nachtlenzen zijn al beschikbaar vanaf 345 euro per paar inclusief oogzorg (1e jaar 495 euro).

Lenzen DSC04078 Lenzen DSC04067 Lenzen DSC04063 Lenzen DSC04046 Lenzen DSC04021 Lenzen DSC04017